Mystic AnneClaire

Energy Arts ~ Readings ~ Coaching

Mijmeringen

Mijn 'Mijmeringen' zijn gebaseerd op situaties die ik in mijn leven tegenkom en die ik vanuit een nieuw perspectief benader om op die manier nieuwe inzichten te krijgen. Ik nodig je uit om samen met mij te 'kijken met nieuwe ogen' naar alledaagse situaties...

Omwenteling

Omwenteling

Volgens het synoniemen woordenboek betekent het: aardverschuiving, ommekeer, opschudding, revolutie, verandering. Een keerpunt dus, waarop we tot het besef komen dat alles wat was ~ alles wat we kennen, waar we vertrouwd mee zijn; alles wat comfortabel aanvoelt voor ons ~ niet meer kan zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat alles waar we waarde aan hechten zomaar uit ons leven verdwijnt, maar wel dat de manier waarop we daarmee omgaan mag veranderen.

Het is bijvoorbeeld prima om fotoboeken te hebben met daarin foto’s van leuke dingen die we hebben meegemaakt. Een bruiloft, een feest, vakantie. Of gewoon van mooie foto’s die we op onze wandelingen hebben gemaakt… Maar wanneer die fotoboeken dan naar het verste hoekje van de zolder verhuizen, dan hebben we ze kennelijk niet meer nodig om die goede herinneringen te her-beleven. Wanneer die fotoboeken zo worden opgeborgen dat we er eigenlijk geen toegang meer toe hebben, dan zijn ze eigenlijk ‘ballast’ geworden.
Aan de ene kant stellen we de herinneringen op prijs; en misschien zelfs het idee dat we daar foto’s van hebben. Aan de andere kant staan die foto’s ons in de weg… En zo gauw we tot dat besef komen is het tijd voor een omwenteling; een verandering.
Dat houdt niet in dat we die fotoboeken allemaal ongezien naar het ‘oud papier’ brengen, maar mogelijk wel dat we die boeken (laten) digitaliseren zodat we toegang hebben tot de plaatjes zonder dat deze heel veel ruimte innemen. Daarna kunnen we besluiten de fotoboeken te recyclen, of, als het over hele oude foto’s gaat, een nieuw leven te geven bij een verzamelaar.

Het is een proces dat we zelden in één grote hink-stap-sprong nemen. Veel vaker zijn het een aantal kleine stappen die we zetten om zo een verandering door te voeren in dat waar we waarde aan hechten, maar waar we nu, in deze tijd anders mee om willen gaan.

Hoe we dat doen is heel persoonlijk.
Voor de ene persoon is het helemaal geen probleem om al die “oude meuk” in één klap te recyclen, terwijl de ander die oude plaatjes nog lang niet echt kwijt wil en of de oude fotoboeken toch besluit te bewaren, of de foto’s digitaliseert.

Echter, wanneer we op een keerpunt in ons leven staan en het tijd is voor een omwenteling, dan is het wel zaak om te kijken wat er in ons leven mag en kan veranderen. Zijn er dingen waar we misschien wat te krampachtig aan vast houden? Of dichten we iets een waarde toe die het eigenlijk niet meer heeft? Dan is het nu zeker tijd om daar verandering in te brengen.
Om stappen te zetten die ons de ruimte geven om al het nieuwe dat op ons wacht ook aan te kunnen gaan. En om ook toe te staan dat die eerste kleine stap die we daarin zetten, uit kan monden in een “aardverschuiving”.

Nog even en dan is er de omwenteling van de seizoenen; de kortste dag en daarmee de terugkeer van de zon. Ik ben benieuwd wat die omwenteling gaat brengen!

Anne Claire Venemans, Zonstraat 118, 3581 MX Utrecht - telefoon: 030 637 3337